fredag 29 april 2011

Marocko

Igår kunde man läsa om ett bombdåd på ett café i Marrakech i Marocko och min mage knöt sig.
Just på detta café har jag suttit otaliga gånger och sippat på en iskall äppeldricka och tittat på folkmassorna och på det berömda sagotorget.
Det faktum att jag fysiskt har varit där så många gånger gjorde att min mage knöt sig när jag läste. Så många turister som söker sig till detta café och så många människor  fick sätta livet i detta bombdåd. Varför kan man undra?

Djemma el-Fna.
Denna vackra, magiska plats som kommer till sin verkliga rätt när mörkret fallit och sagoberättarna börjar sina berättelser och all denna fantastiskt goda mat som finns i varje stånd.
Sagotorget är fantastiskt vackert och magiskt och liknar inget annat.

torsdag 28 april 2011

Änglar runt om mig

Jag har sannerligen änglar runt om mig lite varstans. Mina nära och kära som är änglar uppe i himlen och sedan dessa vardagsänglar som förgyller min vardag. Vänner och andra som på något sätt gör min vardag lite mer värdefull och glädjefull.
Idag har jag varit hos en av mina änglar, min massör, och fått en mycket välbehövlig massage. Jag har gått dragandes en huvudvärk som vägrar släppa och min massör konstaterade att det var mycket spänningar i axlar och nacke. Inte så konstigt att huvudet värker då...
Jag är fortfarande yr i mössan trots att det är ganska många timmar sen massagen. Min förhoppning är en huvudvärksfri dag i morgon. Lots to do, little time!

onsdag 27 april 2011

Tumör?

Jag börjar på allvar fundera om jag har fått en tumör i hjärnan. I två dagar har jag haft en huvudvärk från h-vetet, en molande jäkel och inga tabletter hjälper. Idag gick jag ut på en promenad innan lunchen i hopp om att huvudvärken behövde frisk luft och motion för att försvinna. Icket sa nicke.

söndag 24 april 2011

I sakta mak händer det grejer

Den här påsken har gått i sakta mak. Sola lite och sen hänga upp en tvätt för att senare montera upp studsmatta. Lite röj i förrådet och carporten har fått en vårstädning. Byggnadsställningen är uppmonterad och huset väntar på att vi ska fortsätta vårt fasadbyte. En liten grillning över öppen eld förgyllde lunchen idag.Allt detta och lite till i sakta mak och gott om tid att från solstolen njuta av solen.
Egentligen skulle vi firat påsken hos svärpäronen, men sonens feber satte stopp för det. Det gjorde ingenting för vi fick en hel del gjort på hemmaplan. Visst måste man plugga också så här mitt i examensarbetet, så jag har skrivit ut intervjuer som jag genomförde tidigare i veckan.
Stressad? Nä, jag har varit snäll mot mig själv i påsk och vilat mig i form. Nu säger jag bara: Bring it on!

onsdag 20 april 2011

Jämvikt & balans

Av en slump så ramlade jag in på Hälsoförlaget och såg att de hade rea på böcker. Denna bok :

.. klickade jag hem utan att egentligen veta vad den handlade om. Själva titeln tilltalade mig. Jämvikt & balans. Ju mer jag läste i den så insåg jag att detta var verkligen en bok för mig.
Här finns författarens hemsida där man kan läsa om honom och balansen mellan vila, träning, näring och behandling.
I like!

måndag 18 april 2011

Att vara....

.. någon annanstans. Längtan bort.
Jag måste vara här. I nuet. Skrivandes på examensarbetet.
Längtar bort.
Kroppen behöver vila.
Utbildningen är på sluttampen.
Trött.
Vila
Vill
Jag...

söndag 10 april 2011

Nu drar jag...

... inte till England, men väl till Universitetet. Det är dax för innevecka med praktikuppgifts redovisning och handledning i examensarbetet.

lördag 9 april 2011

Jag ska ut och resa

 Jag har beställt biljetter och ska ut och resa alldeles på egen hand. Nåja, själva resan då, sen när jag kommer fram får jag sällskap.
Kan du gissa vart jag ska?
Kolla in bilderna och gissa...
 Hm, vart kan det vara?

Kan det vara Schweiz?

Hm, kan det vara Irland?




Här landar jag och sen åker jag vidare till allra finaste syster.

Har du gissat rätt? Jo, jag tror att du gissade rätt, åtminstone när du såg den röda bussen. Jag ska flyga till England och hälsa på min storasyster och jag längtar så himla mycket.

torsdag 7 april 2011

Både glad och seg på samma gång

I går kväll skickade jag iväg en ansökan om att gå en kurs på ett universitet lite närmare mig än det jag går på nu. I sommar tar jag förhoppningsvis examen från studie- och yrkesvägledarprogrammet och jag är faktiskt sugen på att läsa lite till.
Nu har jag inte sökt till en helt ny utbildning utan bara en kurs på 8 veckor som breddar min kompetens. Pirrigt är det som bara den och jag hoppas-hoppas jag kommer in. 
Idag hade jag planerat dagen så minutiöst, men det sket sig totalt. Jag skulle läsa litteratur och skriva intervjufrågor, men efter lunchen somnade jag på soffan och sov i 2 sköna timmar.
Helt mosad känner jag mig, men det var en välbehövlig vila.
Blev det någonting gjort på pluggfronten?
Nope...

onsdag 6 april 2011

Påbörjade projekt

Jag känner mig ganska ordfattig så här mitt i c-uppsatsskrivandet. Jag sitter dagarna i ända och läser forskning och teorier, skriver och försöker få ihop det på något sätt. När dagarna går över till eftermiddag och kväll så är jag så slut att någon stickning är det inte tal om.
Så här långt har jag iallafall kommit på mina två vantprojekt:

Fly-fly- vanten kommer att bli en testvante för den är så löst stickad i början innan jag fick upp rätt fasthet på maskorna.Det syns om man tittar i början av vanten så är den betydligt bredare än längre upp.
Den grön-lime-vanten kommer nog att bli ett par så småningom. Båda vantarna har faktiskt flutit på utan missöden, men så var det det där med tiden....
Nå, vem har bråttom? Jag har två par stickade vantar som jag kan ha i vår så dessa två påbörjade projekt får ta sin tid.

söndag 3 april 2011

Nu du!

Jag och maken var på ett hej-dundrandes-kalas igår. Två kompisar som fyllt 40 hade anordnat en fest.
Jag dansade till livemusik så strumbyxorna hamnade nere i knävecken, tävlade i musik-intro-tävling, sjöng mig hes, skrattade och mådde så himla gott. Jag och maken hade vettet att gå  åka taxi hem när vi var på topp. Kring 2 snåret skuttade vi in i vårt lilla hus alldeles nyktra och ganska piggelina.
När var vi uppe så länge senast? Måste ha varit någon gång på det glada 90-talet.
Barnen sov borta hos bästaste fastern för första gången. Första gången någonsin, någonstans.
Tänkte att vi skulle få sova ut på söndagsmorgonen, men se icket det. Slog igen ögonen vid 3 tiden och 7.30 hade jag sovit färdigt tyckte mig kropp. Märkligt pigg.
En skön känsla sprider sig...