torsdag 30 juni 2011

Värme


Vi har det varmt och skönt. Solen skiner och jag och barnen badar dagarna i ända.
Långsamt börjar jag känna att stressen lämnar min kropp.



måndag 27 juni 2011

Bergsget

Jag saknar verkligen kullarna i England. Tänk att ha obegränsat med kullar att "kötta" uppför. Ah, tänk om det ändå fanns lite högre backar här runt omkring som jag kunde flåsa uppför...
Nå, man får ta det man får.
När dottern hade fotbollsträning i går följde jag med och drog på mig träningskläderna för att förena nytta med nöje. Vid fotbollsplanen där dottern spelade finns en liten, med betoning på liten, kulle som jag travade upp och nedför som en dåre. Efter 20 minuter var jag less på den där lilla kullen och satte mig för att titta på fotbollsträningen.
Det är iallafall skönt att ha kommit igång med träningen och min kropp kräver rörelse numera. Härligt!

söndag 26 juni 2011

Arbetslös syvare söker jobb

Jag spenderar dagarna med att vara sommarledig med barnen och samtidigt söka jobb. Jag söker jobb till höger och vänster och börjar vara ganska haj på det här med personliga brev och CV, för inte ska man tro att de använder samma ansökningssystem inte till alla olika jobbansökningar. Nä, det ska skrivas CV i Offentliga jobb och CV i den andra och så ska AF ha sin. Jisses amalia! Att vara arbetslös är en heltidssyssla, precis som det ska vara.Högsommarvärme lovas i veckan som kommer så jag har gjort bort alla jobbansökningar som jag har just nu och alla andra åtaganden som AF lagt på mig. För i veckan ska jag bara sola, bada och ha det gott med mina goa barn.

onsdag 22 juni 2011

Onsdag igen?

Jisses vad tiden går fort. Jag tyckte nyss jag skrev här och så visp, så har det gått en vecka. Jag har hunnit med ett besök på AF, firat min dotter som fyllt 7 år, spelat brädspel och Nintendo DS, vila och plocka ett och annat ogräs.
Igår hade dottern kalas för 14 av sina kompisar. Hon ville bjuda 35 stycken, men jag satte gränsen vid 14st. Jag lovade i ett svagt ögonblick att hon kunde få bjuda hur många hon ville nästa år. Hm, måste nog hyra skolans sporthall då. Kalaset gick över förväntan bra trots 16 barn i vårt lilla hus. Dottern var nöjd och det är huvudsaken.
Idag har vi cyklat till stan i ösregnet jag och mina barn. Det var en härligt uppfriskande cykeltur och jag är så glad att jag har barn som inte räds lite regn. Jag har utevarandebarn och det är jag tacksam för. Kanske har jag smittat av mig på dem för jag gillar att vara utomhus i alla väder, eller nja nu ljög jag nästan. -30 och snöstorm gillar jag inte alls...
Nu ska vi ut och plocka lite rabarber till en rabarberkaka.
Hoppas solen skiner på ditt huvud!

onsdag 15 juni 2011

Vila?

...nja, jag har ju tagit min examen efter 3 års universitetsstudier och sommaren ligger framför oss som en varm skön filt. Jag är arbetslös och det betyder att sommaren även innebär jobbsökande. Jag har två jobb som jag ska slänga iväg ett CV till sen får vi hålla tummarna. Båda jobben innebär att jag får jobba med studie- och yrkesvägledning. Yes!

lördag 11 juni 2011

Idag

flyger jag hem. Yey!

fredag 10 juni 2011

torsdag 9 juni 2011

Onsdag och Torsdag i England

Igår hade jag en välförtjänt vilodag då jag bara låg och läste bok hela långa dagen. Kroppen behövde vila efter allt klättrande i berg. Idag åkte jag buss nästan hela dagen. Lite klantigt av mig, men jag råkade glömma visa- kortet så jag fick åka några extra vändor med buss för att hämta det. Men det gjorde ingenting för jag fick en rejäl sightseeing-tur. Idag var den stora shoppingdagen då jag handlade presenter till de där hemma och en del snyggt till mig själv. Nöjd med dagen väntar jag med spänning på morgondagen då jag rent spontant har bokat tid nångonstans. Om jag får komma dit på min önskade tid så ska jag skriva vad jag gjorde....

tisdag 7 juni 2011

Av misstag

I morse tog jag bussen in till Great Malvern för det var pissväder ute och jag hade bara tänkt gå lite i affärer och titta lite. Solen tittade fram och då blev jag sugen att gå upp i bergen och kolla på någonting som trakten är känd för. Nämligen sina kallkällor. St Anne´s well skulle jag till. Naturligtvis så travade jag upp till toppen på berget och inget St Anne´s så långt ögat nådde.

Jag hade gått för långt, typ 3/4 av sträckan för långt. Man skulle ha svängt av till höger nästan vid början av stigen, men ingen skyltning fanns så jag travade på upp till toppen. Nå, jag fick motion och en fantastisk vy. Det var bara att trava ner igen och med hjälp av en herre i kostymbyxor och skjorta som kom nedskuttande från berget så hittade jag tillslut rätt.
Fantastiskt gott vatten hade källan. 
En trevlig dag och massor med möten med jättetrevliga människor. 
England is lovely!

Bergsgeten

 Igår lekte jag bergsget och kravlade pustade och stånkade uppför den del av berget som ligger rakt ovanför där syrran bor. Turen gick upp genom branta skogsstigar och efter branta vägar.

Tillslut var jag uppe på berget och vad hittade jag där? En pub! Synd bara att jag inte hade några pengar med mig, annars har ni nog fått se en bild på lilla mig hållandes i en kall cider eller nåt. :D

Det fick bli en hel flaska vatten och lite ananas- och mangobitar istället.
Solen kom fram och lyste på mig precis när jag kommit upp på berget. En skön belöning efter den tuffa bergsklättringen.
Någon dag här framöver ska jag ta mig upp till en kallkälla och ett gammalt kloster som ligger i en annan del av bergskedjan. Herrejessös, jag håller nog på att bli en bergsget på riktigt! 

(klicka på bilderna så blir de större och lättare att se..)

måndag 6 juni 2011

England del 2

 Det är helt otroligt vad lummigt och fint det är här . Min själ gör ett glädjeskutt var och varannan minut. Jag tog massor av kort på trädgårdar och hus så batteriet i kameran nästan tog slut. Här kommer två av alla mina bilder. Den första bilden är från min promenad igår in till Barnards green.

Den andra bilden tog jag i morse i diset. Det är från trottoaren utanför syrrans hus. Man ser de magnifika bergen kullarna. I England kallas inte dessa för berg utan kullar, mycket viktigt ;)
Jag är toksugen att klättra upp där och kika. Maybe tomorrow för idag ska vi åka buss till Barnards green och handla jag och syrran.
Igår småskvättade det hela dagen men det ser ut som att det ska vara iallafall lite uppehåll idag. Jag har mitt paraply med mig så det får skvätta hur mycket det vill, fast lite sol skulle inte sitta helt fel om jag säger så. :D
(Klicka på bilderna så att de blir riktigt stora och sen går de att klicka på igen. Big Bigger Biggest....)

söndag 5 juni 2011

England

Idag gav jag mig av på en morgonpromenad här i Malvern, England. Med en karta på fickan, vatten och ett äpple gav jag mig av till Barnards Green för att handla lite frukt,  för att få lite motion och titta på allt vackert. Vilken vacker natur och vilken vacker arkitekur! Jag blev så glad i hela magen när jag gick där gata upp och gata ner och bara insöp atmosfären. Det tog ungefär 30 minuter att nå Barnards Green från där syrran bor. Kuperad terräng och fantastisk vy över de vackra kullarna av Great Malvern.
Jag är lite sugen att ta på mig träningskläderna och susa upp för kullarna. Det ska jag nog kunna klämma in under veckan. I morgon ska jag och syrran iväg med buss på lite sightseeing. Nice!














The hills of Malvern

fredag 3 juni 2011

onsdag 1 juni 2011

Hemma igen från universitetet

Det har gått tre år sedan jag började min utbildning. På darriga ben och pirr i magen klev jag in i klassrummet första dagen och undrade hur jag skulle klara av att plugga vid universitet. Vilka skulle bli mina klasskamrater under dessa år och hur skulle jag någonsin kunna hitta på universitetsområdet?

I made it! Jag har minsann fixat alla tre år utan minsta lilla restuppgift och det har jag jobbat hårt för att åstadkomma. Tänk att jag har fixat att plugga med småbarn! Jag är ganska stolt över mig själv och när jag tänker tillbaka på dessa tre år och allt som hänt privat under dessa år som att min pappa dog så är jag förvånad över att jag klarat det så bra som jag har gjort.

Opponeringen och försvaret av vårt arbete gick mycket bra idag och vi har bara några småjusteringar sen är vi färdiga för den slutgiltiga inlämningen. I morgon ska vi justera det lilla som ska fixas till sen är vi klar.
Nöjd, glad, tacksam och väldigt trött. Nu tror jag att jag ska ta ett långt välförtjänt sommarlov och samla kraft.