lördag 31 mars 2012

Jag börjar tänka på mig

Att det ska vara så svårt att ta sig i kragen och skutta till gymmet!
I en strävan efter att stärka min rygg, bli friskare, leva längre så har jag skaffat ett årskort på stadens nya gym. Det har inte öppnat ännu, men snart smäller det. En tusing(öppningserbjudande) kostade det, fast jag får 800:- i friskvårdsbidrag av arbetsgivaren så det blir inte så fasligt dyrt för mig. ;)
Nya skor måste jag skaffa mig och en ärtig sportbag är hemklickad från nätet, ( har jag sagt att jag gillar färg ? ;)). Nu är det bara att ladda inför The Grand Opening.


fredag 30 mars 2012

Jag har haft tur

Ja, faktiskt!

Under tiden jag pluggade på universitet jobbade jag först på ett ställe en dag i veckan med det jag utbildade mig till och sedan under praktiken sista året fick jag vikariera på praktikstället i 2 veckor.
När jag tog examen juni -11 vilade jag upp mig under sommaren och på hösten fick jag ett vikariat på 50% där jag fortfarande jobbar. Det vik. går ut i juni. I veckan fick jag ett samtal med en förfrågan om jag ville hoppa på ett till vik. som sträcker sig fram till sommaren. Ett snabbt Yes! fick hon av mig.

Summan av detta är att jag inte aktivt sökt dessa jobb, utan de har liksom kommit till mig ändå.
En teori varför dessa jobb kommit min väg är nog att jag aktivt valt att liksom göra allt när jag är på något ställe. Vad menar jag med det då? Jo, när jag varit på praktik under pluggtiden har jag gjort allt det där som andra inte velat. Jag har kopierat, sorterat papper, sprungit med kartonger, tagit telefon. Ni vet, det där tråkiga som många gärna lämnar över. Jag har gladeligen gjort detta medvetet när de bett mig för jag vet att om man visar framfötterna och är den där det inte sitter fast i någonting så kommer man i en mer positiv dager. Sedan har jag varit intresserad och frågvis, men det har nog att göra med att jag brinner för mitt yrke och tycker det är så himla kul. :D
Jag vet att jag fått några jobb på grund av att jag gjort ett bra intryck på praktiken tex.

Vi är vårat eget varumärke och det gäller att sälja sig själv. Det är en hård konkurrens där ute och det är många som slåss om jobben. Kan man inte marknadsföra sig själv bör man lära sig det om man ska ha en chans i jobbdjungeln.

Jo, jag har haft tur och jag är så himla tacksam.





torsdag 29 mars 2012

Nä nu är jag rädd..

... att någon kom i natt och bytte ut mina barn.
Vi kliver upp på torsdags morgonen, äter frukost och medan barnen såsar på med frukosten går jag och klär på mig. Under tiden jag klär på mig tisslas det och tasslas i köket och när jag kommer in så har mina barn en överraskning till mig...
De har frivilligt städat undan frukosten och torkat bordet!
What the .....?

tisdag 27 mars 2012

Vem i all fridens brås hon på?

Dottern frågar om hon får handdiska. Vassego! Hon diskar och slamrar på och jag läser tidningen i godan ro. Sonen sitter på golvet nedanför mig och bygger ihop något lego.
Helt plötsligt byter slamret liksom klang. Jag bryr mig inte så mycket för dottern brukar inte hitta på några tokiga hyss så jag låter henne hållas.
- Mamma! Kom och titta!
Går in i köket och ser att dotra har möblerat om i köksskåpet.
Supernöjd 7½ åring smilar upp sig då jag tittar in i ett skåp där ingenting står där det brukar, men vad gör det. 
Städar i köksskåpen utan att det är tvunget? Inte brås ungen på mig inte! ;)

måndag 26 mars 2012

Kreativa sötnöten min!

Maken satte igång ett brödbak och dottern hakade på. Maken gjorde limpor, men icke dottern. Hon grävde fram en kavel och pepparkaksformar. Resultatet?


Mycket kreativa OCH väldigt goda frukostbröd.

lördag 24 mars 2012

Jag Buzzar


Jag buzzar Nivea deo pure & sensitive.
Många parfymfria produkter håller överlag inte så bra kvalité tycker jag, men blev positivt överraskad av denna deo. Jag har provat många parfymfria deo i mina dar och inte är det många som har varit bra. Nu väntar jag med spänning på vad de andra tycker om deon.


söndag 18 mars 2012

Det där med balansen då..

I en strävan att underlätta vardagen beställde vi ICAs inspirationskasse. Vi hade den ganska länge, men sen insåg vi att det blev ganska dyrt pga att vi inte använde alla ingredienser. Allergier satte stopp för den kassen.
Vi började dra ut recept på ICA billiga veckan-kasse och köpa ingredienser själva.
 . Helt ok, men... Önskan fanns ändå där om en enklare matvardag.
Såg av en slump att linas matkasse börjat med Linas barnkasse.


Om Linas Barnkasse
– Lätt att laga, lätt att gilla

I Linas Barnkasse har vi ett stort fokus på barn – och på föräldrar som vill att maten ska vara extra lättlagad.
När vi utformar menyerna låter vi barn vara med och påverka vilka maträtter Barnkassen ska innehålla. Utifrån barnens favoriträtter och vår ambition om sunda middagar skapar vi goda, varierade och näringsmässigt välbalanserade recept. Vi har också lyssnat på föräldrar som efterfrågat enkla och lättlagade recept. Det har resulterat i att vi behållit vår idé om att laga mat från grunden men att vi förenklar recepten och tar genvägar som färdiga såser eller grönsakstillbehör som går snabbt att förbereda. Små detaljer som gör matlagningen enklare! I Barnkassen är alltid tre av rätterna snabba medan två är medelsnabba.
Vår erfarenhet är att många barn gillar att äta sina favoriträtter ofta medan deras föräldrar föredrar större variation. Därför har vi valt att låta menyerna i Barnkassen komma tillbaka ungefär var fjärde månad.


Om en vecka levereras linas barnkasse till vår dörr. Can´t wait!

lördag 17 mars 2012

6 år

Idag fyller min sonalycka 6 bast! Stora killen som börjar skola till hösten. :D
Han öppnade presenterna på morgonen och var så himla nöjd. För att citera sonen:" Det här blev en himla bra födelsedag!"

fredag 16 mars 2012

20 år sen

Idag har jag gjort någonting som jag inte gjort på 20 år. Sist det begav sig blev jag så sjuk för det luktade ju hur mycket som helst, (är astmatiker).
Jag har färgat håret.
Stort för mig.
Kanske inte så stort för andra som kan dofta både gott och mycket.
Jag blev av med mina gråa hårstrån som gör dubletter av varandra på nätterna.
Färgen blev lite mörkare än min naturliga hårfärg och några slingor.
Jag är mycket nöjd!

tisdag 13 mars 2012

Lockar ut sonen

När vi är lediga så där mitt i veckan, jag och sonen, vill han bara mysa på inne. Att gå ut i det fina vädret är det inte tal om. Han vill leka på i sitt rum och trivs med det. Dessa dagar är som juveler då vi inte har några slags ljud på alls. Tystnaden råder förutom när vi småpratar med varandra så där emellanåt.
Idag skiner solen hos oss och jag klurade på ett sätt att få med mig inneprutten ut.
Vi skrev inbjudningskort till hans stundande kalas och då kom jag på den briljanta idéen att vi skulle ta en promenad och dela ut inbjudningarna i kompisarnas brevlådor. JAAAA! blev sonens svar.
Ha! Si då kom vi oss ut på en rejäl promenad i det fina vädret iallafall och inbjudningarna blev postade i samma veva.
Konstigt ändå att sonen som i vanliga fall är en riktigt utevarande-kille inte vill gå ut på våra lediga dagar.



söndag 11 mars 2012

Nu väntar en ny

Vi har haft ett fint sportlov jag och barnen. I fredags åkte vi till badhuset och badade så vi var som russin om händer och fötter. Barnen ville inte sluta bada, men efter 2½ timme så klev vi upp. Med handen på hjärtat hade jag då lätt kunnat bada en timme till i varmvattensbassängen. En skön het bastu efteråt och jag var som en ny människa.
Nu stundar en ny arbetsvecka och jag laddar med att lägga fram jobbklänningen, packa matlåda och sakta men säkert ta mig ur ledighetsbubblan och in i job-mode.

onsdag 7 mars 2012

Snölek och biblo

Jag tycker att det är så skönt att slippa planera vad vi ska göra under sportlovet. Barnen har redan gjort planeringen, jag bara roddar. Min uppgift idag var att göra matsäck och barnens att gräva fram pulka och madrass ur snömängderna. 
Idag var det Snölek i borgen och Biblioteksbesök på agendan. Perfekt! Solen lyste och tyvärr blåste det isbitekallt. Barnen lekte sig trötta, fikade både mackor, yoghurt, bullar/kakor och en och annan kopp varm choklad. Vad gjorde jag då?
Solade, fikade och hade det gode nice!


Barnen hittade en massa böcker att låna med sig hem. Sin vana trogen tar dottern alltid en bok och sätter sig för att läsa. Hon är inne i en underbar tid då hon alltid har en bok framför näsan. Lassemajas detektivbyrå är favoriten för stunden.

Vi hann bara innanför dörren innan barnen slet till sig bokpåsen och parkerade rumporna i soffan och började läsa. Ah, vilken underbar syn för en bokmal som mig!
Undra vad barnen har planerat för i morgon?

tisdag 6 mars 2012

Rivstart

Igår jobbade jag några timmar sedan tog vi sportlov, jag och barnen. Barnen har suttit nära varandra vid köksbordet och planerat aktiviteter under sportlovet. Varje dag har en aktivitet och det känns helt okej. Idag rivstartade vi sportlovet med en heldag på Nimbys värld. 5 ½ timme lekte barnen och skulle väl ha varit kvar där än om inte jag varit en tråkmåns och avslutat besöket. Medan barnen lekte så sysselsatte jag mig med en stickning. Du kanske hört talas om slowfood? Jag håller på med slowknitting. Min inflammerade handled protesterade inte det minsta när jag i sakta mak stickade maska för maska. Det hann bli 1 och en ½ lovvikkavante innan besöket var slut.

Jag är så glad över att jag kan sticka igen. :D

I morgon är en ny dag och jag måste gå och se på listan vad barnen har för plan för oss inför morgondagen. Skönt att slippa planera. Jag behöver bara rodda.


lördag 3 mars 2012

En underbar lördag

Lördagen har innehållit både födelsedagsförberedelser, maken fyller 40 år i morgon, skidor och en härlig födelsedagsmiddag på restaurang.


 Maken rullar sjukt runda chokladbollar. Mina ser absolut inte så där fina ut.


Sonen och dottern var väldigt taggade inför dagens skidsprint runt stadens matbutik.
 På kvällen gick vi på restaurang.

Kom på mitt i allt att jag skulle ta kort på maten. Önskar jag hade fotat innan jag högg in i det underbart goda lammet med chevrepuren och potatisgratängen. Galet gott var vårt samlade betyg.




Nu jäser vi i soffan hela familjen och laddar inför mello och makens födelsebaluns i morgon.

torsdag 1 mars 2012

Öster om heden

Jag har lyssnat på Öster om heden av Viveca Lärn. Som alltid när jag läser hennes böcker kryper en air av harmoni under skinnet. Jag tycker om att resa in i karaktärerna och deras äventyr.
 Ett slut som bådar gott om en fortsättning.