torsdag 4 oktober 2012

Sjöstjärnor

" En turist kom gående på en övergiven strand i Mexico och han kunde snart skönja en person på avstånd. När han gått en stund såg han att det var en av byborna från en by i närheten. Denna höll på att kasta saker i vattnet i jämn takt.
Turisten trodde att kvinnan kastade små flata stenar för att studsa på vattnet, men när han kom närmare såg han att det var sjöstjärnor som kastades ut. Hela stranden var full av hundratals sjöstjärnor som spolats upp av vågorna.
Kvinnan förklarade för turisten att om hon inte kastade tillbaka sjöstjärnorna skulle de dö av brist på syre. Turisten blev förbluffad av kvinnans amitioner och frågade om det inte kändes hopplöst.
- Det måste ju finnas tusentals sjöstjärnor bara på den här stranden, för att inte tala om alla andra stränder, sa han. Vad tror du det har för betydelse att du står och kastar tillbaka några av dem?
Kvinnan log och plockade upp ytterligare en sjöstjärna och sa sedan:
- Det har betydelse för den här."

4 kommentarer:

MellanSyrran sa...

Ah, du har också läst denna story om sjöstjärnan..

Jag läste den för några år sedan på min favvo skådis site - Rutger Hauer Starfish Association - {url] http://www.rutgerhauer.org/rutgerhauer.org/story.php[/url]

MellanSyrran sa...

ÄÄhh det funkade inte med [url][/url].ppfft du får väl copy/paste http adressen och läsa själv

Massa Go Kramar

MellanSyrran sa...

[url]http://www.rutgerhauer.org/rutgerhauer.org/story.php[/url]

Anonym sa...

Jag hade också tittar genom individuell precis som det av någon annan webbsida.