onsdag 7 mars 2012

Snölek och biblo

Jag tycker att det är så skönt att slippa planera vad vi ska göra under sportlovet. Barnen har redan gjort planeringen, jag bara roddar. Min uppgift idag var att göra matsäck och barnens att gräva fram pulka och madrass ur snömängderna. 
Idag var det Snölek i borgen och Biblioteksbesök på agendan. Perfekt! Solen lyste och tyvärr blåste det isbitekallt. Barnen lekte sig trötta, fikade både mackor, yoghurt, bullar/kakor och en och annan kopp varm choklad. Vad gjorde jag då?
Solade, fikade och hade det gode nice!


Barnen hittade en massa böcker att låna med sig hem. Sin vana trogen tar dottern alltid en bok och sätter sig för att läsa. Hon är inne i en underbar tid då hon alltid har en bok framför näsan. Lassemajas detektivbyrå är favoriten för stunden.

Vi hann bara innanför dörren innan barnen slet till sig bokpåsen och parkerade rumporna i soffan och började läsa. Ah, vilken underbar syn för en bokmal som mig!
Undra vad barnen har planerat för i morgon?

2 kommentarer:

Cicki sa...

Det är dessa gyllene ögonblick som vi skall samla på. Mina möten med dig Ingela är något som jag kommer bära med mig hela livet som gyllene ögonblick. Ovärderliga och ingen kan ta dem ifrån mig.

Flingan sa...

Finaste du!
Jag bär med dig i mitt hjärta. Ibland möter man människor som berör ända in i hjärteroten och du är en av dem. Kram på dig finaste du!